Frankrijk 2001. Thriller van Yvan Gauthier. Met o.a. Christopher Buchholz, Frédéric Pellegeay, Virginie Aster, Julien Reymond en Richard Chevalier.

VPRO Cinema

Damien (Buchholz) werkt bij de gemeente-reiniging. Hij wordt door zijn moeder geminacht en door zijn omgeving niet serieus genomen. Op de vuilstortplaats vindt hij een lijk met een bebloed mes erbij. Hij herkent het mes als het zijne en nu wil Damien als eerste het fijne ervan weten voordat iemand hem beschuldigt. Naarmate Damien dieper in de zaak wroet, komt hij steeds meer tot de conclusie dat de bewijzen zich tegen hem opstapelen. Intrigerende misdaadfilm van debuterend regisseur Gauthier, die zich liet inspireren door het werk van legendarische filmers als Yves Boisset, Henri-Georges Clouzot en Jean-Pierre Melville. Als rustpunt in het verhaal fungeert Julie (Aster), een pas gescheiden vrouw die tegenover Damien is komen wonen. De rollen zijn OK. Het scenario is van Philippe Perret. Het camerawerk van Christophe Bidot is effectief in zwart-wit.

credits

Regie:
Yvan Gauthier
Cast:
Christopher Buchholz, Frédéric Pellegeay, Virginie Aster, Julien Reymond, Richard Chevalier, Jean-Louis Tribes, Marthe Mercadier, Philippe Nahon
Scenario:
Philippe Perret
Productie:
Yvan Gauthier
Muziek:
Vincent Baudet, Julien Reymond
Jaar:
2001
Alt. titels:
Aliénés, Les
Genres:
Thriller
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les Aliénés (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken