Duitsland 1996. Drama van Bernd Böhlich en Ingrid Föhr. Met o.a. Winfried Glatzeder, Corinna Harfouch, Lissy Tempelhof, Götz Schubert en Nina Diedrich.

VPRO Cinema

Professor Peter H[KA3]ausler (Glatzeder) zet zich in voor Olga (Daub) in zijn kinderziekenhuis, het slachtoffertje van de kernramp in Tsjernobil. Het meisje kan alleen gered worden door een beenmergtransplantatie, maar daar is veel geld voor nodig en er moet een donor worden gevonden. H[KA3]ausler besteedt veel tijd aan de kliniek en zijn pati[KA3]enten, waardoor zijn vrouw Vera (Harfouch) zich verwaarloosd voelt. Ze begint een romantische affaire met de jonge restaurateur van schilderijen Matthias Jung (Schubert). Volledig in de traditie van de goedkope doktersroman verwacht zij weldra een kind van haar minnaar, maar ze wil geen abortus en kiest voor haar huwelijk en niet voor Matthias. Het scenario is van regisseur Böhlich. Het camerawerk is van Gerod Steffen.

credits

Regie:
Bernd Böhlich, Ingrid Föhr
Cast:
Winfried Glatzeder, Corinna Harfouch, Lissy Tempelhof, Götz Schubert, Nina Diedrich, Max Diedrich, Maritschka Schubarth, Friederike Daub
Scenario:
Bernd Böhlich, Ingrid Föhr
Camera:
Gerod Steffen
Muziek:
Andy Goldener
Jaar:
1996
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Ziekenhuisfilm, Doktersdrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen