Duitsland 1999. Misdaad van Andreas Thiel. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Donata Höffer.

VPRO Cinema

Carla Behle (H[KA3]offer) staat aan het hoofd van een Hamburgs overslagbedrijf dat al enkele generaties in de familie is. De concurrentie is hard en haar zorgen om zich in een mannenwereld te handhaven, zijn groot. Wanneer haar beste arbeider wordt vermoord, ziet zij het niet meer zitten. Voor de vier Hamburgse speurneuzen van K3 (al sinds 1987 actief in deze krimireeks!) zit er niets anders op dan Kommissar Beyer (Müller) undercover tussen de havenarbeiders te laten infiltreren. Het scenario van Raimund Weber is meer een milieustudie dan een harde misdaadfilm met actie en is tegen het einde onvervalst melodrama. De eenvoudige dokwerkers blijken gecompliceerde zielen te zijn. Het kwartet commissarissen levert weinig spectaculair maar degelijk werk af, evenals de regisseur en zijn rolverdeling. Het camerawerk is van Michael Heiter.

credits

Regie:
Andreas Thiel
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Donata Höffer, Kai Maertens, Peter-Heinrich Brix, Momme Jantz
Camera:
Michael Heiter
Jaar:
1999
Alt. titels:
Männer vom K3 - Tod eines Festmachers, Die, Tod eines Festmachers
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen