Tatort - Wir werden ihn Mischa nennen

1986, Kurt Junek, 90 minuten

Oostenrijk 1986. Mysterie van Kurt Junek. Met o.a. Gerhard Dorfer, Kurt Jaggberg, Michael Janisch, Heinz Huber en Michael Bukowsky.

VPRO Cinema

De hoogzwangere Helga Waschinski (Hilverth) is getuige van een bankoverval en herkent een van de daders. Helga wordt door hen opzettelijk getroffen. De gangsters vluchten en nemen een klein meisje, dat toevallig stond te kijken als gijzelaarster mee. Het slachtoffer bezwijkt aan haar verwondingen nadat ze bevallen is van een kind dat tussen leven en dood zweeft. Haar echtgenoot Hermann Waschinski (Schm[KA3]olzer) heeft een goed idee waar hij de misdadigers moet zoeken en wil het recht in eigen hand nemen. Dit is helemaal niet naar de zin van Hofrat Putner (Dorfer) en Oberinspektor Hirt (Jaggberg). Het scenario is van Kurt Junek naar het gelijknamige verhaal van Harald Mini. Het camerawerk is van Wolfgang Koch. Derde zaak van Hirt, aflevering 186.

credits

Regie:
Kurt Junek
Cast:
Gerhard Dorfer, Kurt Jaggberg, Michael Janisch, Heinz Huber, Michael Bukowsky, Alexandra Hilverth, August Schmölzer, Jaromir Borck, Isabella Fritdum, Adolf Lukan, Nina Schwarz, Miguel Herz-Kestranek
Scenario:
Kurt Junek
Camera:
Wolfgang Koch
Jaar:
1986
Alt. titels:
Wir werden ihn Mischa nennen
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Oostenrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer