Nederland 2000. Komedie van Eddy Terstall. Met o.a. Marc van Uchelen, Rifka Lodeizen, Nadja Hüpscher, Huub Stapel en Femke Lakerveld.

VPRO Cinema

Als je seks kunt huren, waarom dan vriendschap niet? Regisseur-scenarist Terstall liet zich inspireren door seksadvertenties waarin intimiteit in de uitverkoop wordt gegooid en meende dat in de nabije toekomst het een misschien niet ver van het ander verwijderd zal zijn. Kunstenaar Alfred (Van Uchelen) wordt door zijn vriendin Moniek (Lodeizen), aan de dijk gezet. Dat had hij al zien aankomen in de soap waarvoor zij schrijft. Maar het verwijt geen handelsgeest te bezitten laat hij niet op zich zitten. Even later verhuurt hij met succes zijn vriendelijke aanwezigheid aan de meest uiteenlopende gezelschappen. De vertrouwde Amsterdamse Jordaan waar hij eerdere films als Transit, De boekverfilming en Hufters en hofdames situeerde, verruilde Terstall, die ditmaal met een relatief groot budget werkte, voor o.m. Rotterdam en zelfs Mexico. Maar gebleven zijn de vermakelijke dialogen tussen contemporaine dertigers die worstelen met de eisen die de hedendaagse samenleving aan ze stelt. Evenals Terstalls vaste acteurs, die wederom voor vele geestige momenten zorgen.

credits

Regie:
Eddy Terstall
Cast:
Marc van Uchelen, Rifka Lodeizen, Nadja Hüpscher, Huub Stapel, Femke Lakerveld, Natasja Loturco, Ariane Schluter, Victor Löw, Peer Mascini, Arthur de Boer, Daan Ekkel, Jaap van Eyck, Tim de Zwart, Ruben van der Meer, Manouk van der Meulen
Scenario:
Eddy Terstall
Productie:
Marc Heijdemann, San Fu Maltha, Daya Cahen, Trent Plas, Marc Heijdeman
Camera:
Stefan Bijnen
Muziek:
Van Dik Hout, Jina Sumedi
Schrijver:
Marc van de Kamp
Jaar:
2000
Alt. titels:
Rentafriend, Rent a Friend
Genres:
Komedie, Experimenteel, Romantiek
Trefwoorden:
Zedenkomedie, Satire
Landen:
Nederland

op televisie
0 uitzendingen

Rent-a-Friend (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken