Tomándote

2000, Isabel Gardela, 99 minuten

Spanje 2000. Romantiek van Isabel Gardela. Met o.a. Núria Prims, Zack Qureshi, Olalla Moreno, Teresa Gimpera en Txell Sust.

VPRO Cinema

Gabi (Prims) uit Barcelona schrijft erotische verhalen om aan de kost te komen. Ze is een vrijgevochten Spaanse furie. Ze ontmoet Jalil (Qureshi), een bloemenverkoper, die afkomstig is uit India. Hij is moslim. Hoewel het liefde op het eerste gezicht is, blijkt in de praktijk dat hun denkbeelden toch ver uit elkaar liggen. Iedereen geeft commentaar op het stel: Gabi`s moeder, haar zusters, haar vriendinnen en zelfs een ex-vriend. Kan hun relatie de cultuurkloof overbruggen? Het scenario is van debuterend regisseuse Gardela, die met deze taboebrekende film (voor Spanje althans) bewijst dat ze moedig is. Ze krijgt goede steun van haar rolverdeling die ze met verve geregisseerd heeft. Ondanks het brede onderwerp is de aanpak typisch Spaans en dat beperkt de film een beetje om buiten zijn landsgrenzen te gaan. Het camerawerk is van Núria Roldos.

credits

Regie:
Isabel Gardela
Cast:
Núria Prims, Zack Qureshi, Olalla Moreno, Teresa Gimpera, Txell Sust, Javier Cárdenas, Carlos Orellana, Xavier Grasset, Lucía Etxebarría
Scenario:
Isabel Gardela
Productie:
Carlos Benpar
Camera:
Núria Roldos
Muziek:
Alex Solana
Jaar:
2000
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Steden-drama, Romantische komedie
Landen:
Spanje


op televisie
0 uitzendingen

Tomándote (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer