Tatort - Schlaflose Nächte

1996, Hartmut Schoen, 90 minuten

Duitsland 1996. Mysterie van Hartmut Schoen. Met o.a. Ulrike Folkerts, Ulrike Bliefert, Steffen Münster, Hans Günter Martens en Ingrid van Bergen.

VPRO Cinema

Als er gefeest wordt vanwege het eindexamen, maakt een van de `gelukkigen`, Christine Becker een dodelijke val uit het raam. Lena Odenthal (Folkerts) onderzoekt de zaak nadat bij de sectie is komen vast te staan, dat het om moord gaat. Ze komt via Christine`s angstige vriendin Anna (Westermann) op het spoor van Klaus Lottmann (Schmidt), de eigenaar van een goedlopend meubelmagazijn. Klaus zou een verhouding met Christine gehad hebben. Als alle bewijzen zich tegen Lottmann hebben opgestapeld, wordt zijn zoon vermoord, waardoor alles in een ander perspectief komt te staan. Lena moet met haar assistente Karin Fellner (Bliefert) en assistent Ferdi Robotka (Münster) van voren af aan beginnen. Ze ontdekken dat een roekeloze levensstijl, jaloezie en haat de drijfveren achter de misdaden zijn. Het niet al te spannende scenario is van regisseur Schoen. Hij heeft het op maat geschreven voor Folkerts die zich temidden van kirrende en bange jonge vrouwen als een vis in het water voelt. Negende zaak van Lena Odenthal, aflevering 340.

credits

Regie:
Hartmut Schoen
Cast:
Ulrike Folkerts, Ulrike Bliefert, Steffen Münster, Hans Günter Martens, Ingrid van Bergen, Jürgen Schmidt, Rolf Hoppe, Hedi Kriegeskotte, Antje Westermann
Scenario:
Hartmut Schoen
Productie:
Helga Poche
Jaar:
1996
Alt. titels:
Schlaflose Nächte
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer