Zwischen den Sternen

2002, Seyhan Derin, 85 minuten

Duitsland 2002. Drama van Seyhan Derin. Met o.a. Arzu Bazmann, Fatih Alas, Dennis Grabosch, Volker Büdts en Sigo Lorfeo.

VPRO Cinema

De negentien-jarige Deniz (Bazmann), die zelfstandig woont en voor haar eindexamen staat, wordt tijdens de vakantie in Turkije verliefd op Umut (Alas), die haar naar Duitsland volgt. Hij probeert als asielzoeker te blijven en in afwachting van de inwilliging van zijn verzoek werkt hij als bouwvakarbeider. Helaas wordt er misbruik gemaakt van zijn precaire positie om hem zo min mogelijk te betalen. Omdat Deniz' vader de studietoelage stopt, moet zij een baantje zoeken. Als Umuts vader een hartinfarct krijgt, stuurt Deniz geld, dat zij middels een persoonlijke lening bij de bank opneemt om Umuts familie financieel te steunen. Ondanks alle handicaps en persoonlijke offers die zij zich getroost, haalt Deniz haar eindexamen, maar dan zegt Umut dat hij teruggaat naar Turkije en dat daar geen plaats is voor haar. Deniz schikt zich in haar lot, mist dan Umut te zeer. Als hij haar opbelt vanaf het vliegveld, besluit zij met hem mee te gaan en zich in het avontuur te storten. Had Umut haar voor een rampzalige ervaring willen behoeden? Het scenario van regisseur Derin bevat heel wat dramatische spanning en is geloofwaardig genoeg om de kijker te blijven boeien tot de afloop. Het spel van de tamelijk onbekende rolverdeling staat op een hoog niveau. Het camerawerk is van Markus Farkas.

credits

Regie:
Seyhan Derin
Cast:
Arzu Bazmann, Fatih Alas, Dennis Grabosch, Volker Büdts, Sigo Lorfeo, Dinah Maria Helal, Lilia Lehner, Nina Juraga, Faith Alas, Arzu Bazman
Productie:
Andrea Hanke
Camera:
Markus Farkas
Muziek:
Georg Schaller
Jaar:
2002
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Sociaal drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Zwischen den Sternen (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer