Australiƫ/Verenigde Staten 2000. Komedie van Colin Budds. Met o.a. Michael Landes, Rachel Blakely, Brooke Harman, Christopher Morris en Anja Colby.

VPRO Cinema

Deze rolprent werd gemaakt voor jonge, mannelijke computerfans. Zij gaan niet kijken, want ze zullen het oppervlakkige verhaal onwerkelijk en belachelijk vinden. De inbreker uit de titel Max (Landes), slaagt erin een nieuwe snelle geheime chip uit een ondoordringbaar computercentrum te stelen. Vervolgens wordt hij door zijn interface Claire (Blakely) verwelkomd, die er uitziet als een tot vlees geworden sexy stuk. Zij gebruikt dubbelzinnige taal, zoals: `stop je adapter in mijn energiedoos`, enz. Dan redt Max de zeer jonge, briljante wetenschapster, bolleboos Lindsay (Harman) uit de klauwen van schurk Zach (Morris). Hij had haar laten kidnappen vanwege haar nieuwste ontdekking door een bende aan het Internet verslaafde websurfers. De afloop in het scenario met een enkele onverwachte plotwending van Paul Bales is voorspelbaar en flauw. Een paar speciale effecten zijn verrassend spectaculair en de CGI opnames van Blakely evenaren de laatste computerspelletjes - dat moet gesteld worden. De film in zijn totaliteit is een ongeloofwaardige mengelmoes van pseudo technisch gedoe, waaraan gewone stervelingen weinig houvast hebben. Sommige pc-bezitters beweren dat de film zo ontzettend slecht is, dat hij goed is... Het camerawerk is van Ben Nott.

credits

Regie:
Colin Budds
Cast:
Michael Landes, Rachel Blakely, Brooke Harman, Christopher Morris, Anja Colby, David Chamberlin, Paul Dalgleish, Jarrod Dean, Chevonne Duncan, Jon Halpin, Anja Coleby, Christopher Norris
Productie:
Darryl Sheen, Jeff Hayes, Greg Coote, Chip Hayes, Sharon Miller
Camera:
Ben Nott
Muziek:
Garry McDonald, Lawrence Stone
Jaar:
2000
Alt. titels:
Ultra Spy
Genres:
Komedie, Sciencefiction, Familiefilm, Thriller
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Familiefilm, SF-Film
Landen:
Australiƫ, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Max Knight: Ultra Spy (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken