Who's Next

1999, Felix Tissi, 75 minuten

Zwitserland/Duitsland 1999. Komedie van Felix Tissi en Felix Tissi. Met o.a. Yves Progin, Rossana Mortara, Roberto Antonelli, Teresa Ricci en Ari Takahashi.

VPRO Cinema

Max (Progin) is herder op een Zwitserse alpenweide. Hij heeft slechts [KA1]e[KA1]en koe. Die stort in een ravijn en Max is herder af. Hij gaat naar de grote stad en ontdekt dat dit geen oord voor hem is. Hij huist in een telefooncel, waar hij een rode schoen vindt. Maria (Mortara), de eigenaresse, moet in Rome wonen en Max besluit haar op te zoeken. In de eeuwige stad stuit hij op Tobashi (Takahashi), die de andere schoen van Maria blijkt te hebben. Allebei zijn ze op zoek naar haar. Terwijl ze als rivalen een wedstrijd houden wie haar het eerste vindt, weten ze geen van beiden dat Maria voor hen een dodelijke val is: ze is telkens op zoek naar vers vlees dat afkomstig is uit de gehele wereld. Haar vader (Antonelli) serveert in zijn restaurant lekkernijen aan zijn klanten. Als Max te laat arriveert staat er juist 'spaghetti Tokiostijl' op het menu, maar Maria is verdwenen. Hij volgt een bloederig spoor, dat eindigt in Siberië. Max heeft echter een geheim wapen: Eidelweiss; het verleidt vrouwen en hij heeft genoeg van die zeldzame bloemen bij zich. Zou het werken? Een te gekke roadmovie, die zeer beslist origineel genoemd mag worden. Je loopt ermee weg of je keert je er in walging vanaf. Het scenario is van regisseur Tissi. Het camerawerk is van Daniel Leippert. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Ganz normal verrückt. 16:9, stereo.

credits

Regie:
Felix Tissi, Felix Tissi
Cast:
Yves Progin, Rossana Mortara, Roberto Antonelli, Teresa Ricci, Ari Takahashi, Roberto Antonelli, Rossanna Mortara, Yves Progin
Scenario:
Felix Tissi
Camera:
Daniel Leippert
Muziek:
Büne Huber
Jaar:
1999
Alt. titels:
Dear world!
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Road-movie
Landen:
Zwitserland, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Who's Next (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer