Stahlnetz - Das Haus and der Stör

1963, Jürgen Roland, 85 minuten

Duitsland 1963. Misdaad van Jürgen Roland. Met o.a. Rudolf Platte, Mady Rahl, Andrea Grosske, Gerda Maria Jürgens en Christa Schindler.

VPRO Cinema

Kriminalkommissar Roggenburg (Platte) wordt rond 1955 overgeplaatst bij de afdeling moordzaken in Itzehoe in Schleswig- Holstein, zo`n veertig kilometer in noord-westelijke richting van Hamburg. Bij het opruimen van zijn kantoor stuit hij op het dossier van een moord, die vlak na afloop van WO II in 1945 gepleegd was. Zijn collega`s van toen waren druk bezet, de afdeling was zwaar onderbemand en de zaak belandde algauw onderop de stapel. Roggenburg besluit de moord niet zondermeer af te leggen. Indertijd was het slachtoffer levenloos gevonden in een zeemansplunjezak door spelende kinderen in een watertje. Roggenburg gelooft dat als het slachtoffer, dat naamloos begraven werd, eenmaal ge[KA3]identificeerd is, de dader snel achterhaald kan worden. Een minutieus opgezet onderzoek begint en het spoor leidt naar gauwdief Vollmer (Beckhaus) en ex-vriendin Selma (Jürgens). Realistische weergave van het recherchewerk van de politie dat soms lijkt op het zoeken naar een naald in de hooiberg. Een sterke aflevering met een spannend, bijna documentair scenario van vaste schrijver Wolfgang Menge. Aflevering 17.

credits

Regie:
Jürgen Roland
Cast:
Rudolf Platte, Mady Rahl, Andrea Grosske, Gerda Maria Jürgens, Christa Schindler, Hel Gruel, Henry Vahl, Fritz Beckhaus, Friedrich Schütter, Helga Feddersen
Jaar:
1963
Alt. titels:
Haus and der Stör, Das
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer