Tatort - Tote reisen nicht umsonst

1980, Rolf von Sydow, 100 minuten

Duitsland 1980. Mysterie van Rolf von Sydow. Met o.a. Manfred Heidmann, Dirk Galuba, Beatrice Kessler, Rüdiger Weigand en Corny Collins.

VPRO Cinema

Hans Georg Thiemt en Hans Dieter Schreeb schreven het scenario over een bedreigde idylle. Als zijn steenrijke vrouw de geldkraan dreigt dicht te draaien, betekent dit het einde van het zorgeloze leventje van veertig-jarige Manfred Ottmann (Galuba) en zijn gelukkige relatie met zijn mooie minnares Christine (Kessler). Beide geliefden willen dit ten koste van alles voorkomen en denken dat ze de perfecte misdaad beraamd hebben. Doden herrijzen echter nooit voor niets! Een interessant thema, maar van grote spanning en een hecht verhaal is helaas geen sprake. De ontknoping is te onwaarschijnlijk voor woorden. Het camerawerk is van Michael Faust. Derde zaak van Schäfermann, aflevering 116.

credits

Regie:
Rolf von Sydow
Cast:
Manfred Heidmann, Dirk Galuba, Beatrice Kessler, Rüdiger Weigand, Corny Collins, Germain Muller, Peter Uwe Arndt, Renate Boehnisch, Bibi Jelinek, Simone Muller-Moelle, Marcel Grandidier
Scenario:
Hans Dieter Schreeb
Camera:
Michael Faust
Jaar:
1980
Alt. titels:
Tote reisen nicht umsonst
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer