Duitsland 2002. Romantiek van Torsten C. Fischer. Met o.a. Christiane Paul, Frederic Welter, Wotan Wilke Möhring, Günther Maria Halmer en Monika Baumgartner.

VPRO Cinema

Julie Stiller (Paul) is pas afgestudeerd als psychologe en gespecialiseerd in neurologische aandoeningen. Ze moet de negentien-jarige Baba Rutzmoser (Welter) behandelen voor retrograde amnesie als gevolg van een verkeersongeluk, waarbij een jonge medepassagiere om het leven kwam. In het proces om Baba zijn zelfvertrouwen terug te geven worden de twee jonge mensen verliefd. Julie heeft een verhouding met de pas afgestudeerde jurist Roland (M[KA3]ohring) en een relatie met de vijftig-jarige Max (Halmer), een fotograaf, charmeur en levenskunstenaar. Julie beschouwt Baba als patiënt, maar begrijpt dat zij haar leven zó met Roland en Max niet kan voortzetten. Nu moet ze kiezen. Het scenario van Günter Schütter is soap voor romantische zielen, die in de finale een traantje mogen laten. Veteraan Halmer ziet er wel een stuk ouder uit dan de rol, die hij moet spelen. De film draait om Paul en Welter, waarbij Paul best positief uit de bus komt. Het camerawerk is van Theo Bierkens.

credits

Regie:
Torsten C. Fischer
Cast:
Christiane Paul, Frederic Welter, Wotan Wilke Möhring, Günther Maria Halmer, Monika Baumgartner, Fred Stillkrauth, Julia Leidl, Heinz-Josef Braun, Edeltraut Schubert
Camera:
Theo Bierkens
Muziek:
Dieter Schleip
Jaar:
2002
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Himmelreich auf Erden (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken