België/Frankrijk 1996. Historische film van Jean-Daniel Verhaeghe. Met o.a. Florence Pernel, Jean-Claude Drouot, Pascal Elso, Laure Duthilleul en Lucas Van den Eynde.

VPRO Cinema

Deel twee van dit driedelig familiedrama is gesitueerd in de periode 1888-1891: dertig jaar later is bierbrouwer Charles (nu gespeeld door Drouot) een gezeten burger. Zijn huwelijk met Elise (Duthilleul) is een mislukking, en zij hebben hun neef No[KA3]el (Elso) geadopteerd als hun zoon. No[KA3]el leerde in M[KA3]unchen het pilsbier kennen en heeft Margrit (Pernel) ontmoet. Het bier introduceert hij in Frankrijk, en Margrit bij zijn familie. Het leidt tot een strijd in de familie. Charles, die met de lekkere Margrit aanpapt, start de oude brouwerij Texel-Steenfort op, en overvleugelt al gauw de Steenforts. Uit het niets doemt ineens Pieter Texel (Van Den Eynde) op, de zoon van Frans en Adrienne, die zijn rechtmatige eigendom komt opeisen. Centraal in dit tweede deel staan naast de klassieke melodramatische ontwikkelingen, de strijd van de arbeiders tegen het patronaat, het wettelijk statuut van vakbonden en het stakingsrecht.

credits

Regie:
Jean-Daniel Verhaeghe
Cast:
Florence Pernel, Jean-Claude Drouot, Pascal Elso, Laure Duthilleul, Lucas Van den Eynde, Bernard Breuse, Francois Houart, John Dobrynine
Jaar:
1996
Alt. titels:
Steenfort, Maîtres de l'Orge : Margrit, Les, Margrit, Destin des Steenfort, Le
Genres:
Historische film
Trefwoorden:
Kroniek
Landen:
België, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen