België/Frankrijk 1996. Historische film van Jean-Daniel Verhaeghe. Met o.a. Christopher Thompson, Florence Pernel, Pascal Elso, Johan Leysen en Rik Hancké.

VPRO Cinema

Het derde en laatste deel van dit familiedrama is gesitueerd in de periode tijdens en vlak na WO I. Margrit (Pernel) tracht de brouwerij draaiende te houden, terwijl haar zoon Adrien (Thompson) soldaat is aan het IJzerfront. Na de oorlog vinden de twee takken van de familie elkaar weer: een grote Canadese brouwersgroep, geleid door Pieter Texel, zal de Steenfort-groep opkopen. Pieter heeft een dochter, Joanna, die gaat trouwen met Adrien. Opnieuw een herkenbaar verhaal, soms interessant, maar met teveel nadruk op de clich[KA1]ematige dramatische toestanden. De vlaamse acteurs spelen belangrijke rollen: Flack is een perverse Duitse generaal, die misbruikt maakt van de moeilijke situatie, waarin Margrit zich bevindt, Leysen is een hondstrouwe meestergast (en verzetsman) van Margrit.

credits

Regie:
Jean-Daniel Verhaeghe
Cast:
Christopher Thompson, Florence Pernel, Pascal Elso, Johan Leysen, Rik Hancké, Herman Von Landau, Serge Valck, Herbert Flack
Jaar:
1996
Alt. titels:
Steenfort, Maîtres de l'Orge : Adrien, Les, Adrien, Destin des Steenfort, Le
Genres:
Historische film
Trefwoorden:
Kroniek
Landen:
België, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen