Sai Lo Cheung

1999, Fruit Chan, 118 minuten

Japan/Hongkong SAR van China 1999. Drama van Fruit Chan. Met o.a. Yiu Yuet-ming, Mak Wai-fan, Mak Yuet-man, Robby en Chu Sun-yau.

VPRO Cinema

Uit Hongkong komen niet alleen actiefilms en atletische helden als Jackie Chan, maar ook dit familiedrama dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de overdracht van Hong Kong aan China op 1 juli 1997. Schrijver-regisseur Chan gebruikte dat historische moment als de rode draad in een drieluik waarin de verhalen van ontspoorde tieners (Made in Hong Kong) en dolende volwassenen (The Longest Summer) als het ware symbool staan voor de onrust die die ommezwaai met zich meebracht. In dit derde deel gaat het om kinderen, hun onschuld en het verlies daarvan. De 9-jarige Cheung werkt mee in het familierestaurantje wanneer hij op een dag het meisje Fan ontmoet, een illegale Chinese immigrante. Samen bezorgen ze maaltijden en raken zo steeds meer doordrongen van het belang van geld. In een losse stijl en met veel aandacht voor zijn twee kleine acteurs neemt Chan de kijker mee langs verschillende uithoeken van een samenleving in beroering.

credits

Regie:
Fruit Chan
Cast:
Yiu Yuet-ming, Mak Wai-fan, Mak Yuet-man, Robby, Chu Sun-yau, Gary Lai, Teoh Chang, Yuet-Man Mak, Gary Lai, Sun-yau Chu, Wai-Fan Mak, Yuet-Ming Yiu
Scenario:
Fruit Chan
Productie:
Doris Yang, Makoto Ueda, Keiko Ino, Keiko Ino, Lam Wah-Chuen
Camera:
Lam Wah-chuen, Lam Wah-Chuen
Muziek:
Wah-chuen Lam, Chu Hing-cheung, Chu Hing-Cheung
Jaar:
1999
Alt. titels:
Xilu Xiang, Little Cheung, Xilu xiang
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Volwassen worden
Landen:
Japan, Hongkong SAR van China


op televisie
0 uitzendingen

Sai Lo Cheung (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer