Duitsland 2002. Drama van Erwin Keusch. Met o.a. Suzanne von Borsody, Cornelia Gröschel, Roland Schäfer, Louisa Hefert en Tonias Unkauf.

VPRO Cinema

Dit is de ongebruikelijke geschiedenis van de minderjarige Lilly Engelhart (Gr[KA3]oschel) uit Hamburg, die in 1988 haar moeder verloor en op de begrafenis haar tante Lena (Von Borsody) uit Jena in de DDR leerde kennen. Omdat Lilly`s moeder vijftien jaar daarvoor de DDR ontvlucht was, heeft Lilly kip noch kraai in de BRD en wil de jeugdrechter haar in een gezin plaatsen. Lilly rijdt met Pascal Plotin (Morgenroth), moeders laatste vriend, naar West-Berlijn en gaat door de muur naar Oost-Duitsland. Ze belandt in een harteloze bureaucratische mallemolen en begrijpt niet waarom zij gewoon niet naar tante Lena kan. Gelukkig voor Lilly duurde het niet lang voordat de Berlijnse Muur viel. Het scenario van Anne C. Voorhoeve is boeiend en het spel onder de degelijke regie van Keusch, heel goed. Het camerawerk is van Rudolf Blahacek.

credits

Regie:
Erwin Keusch
Cast:
Suzanne von Borsody, Cornelia Gröschel, Roland Schäfer, Louisa Hefert, Tonias Unkauf, Daniel Morgenroth, Susanne Hoss, Erika Skrotzki
Camera:
Rudolf Blahacek
Muziek:
Rainer Oleak
Jaar:
2002
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Lilly unter den Linden (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken