Aus lauter Liebe zu Dir

2002, Ariane Zeller, 90 minuten

Duitsland 2002. Romantische komedie van Ariane Zeller. Met o.a. Claudine Wilde, Michael Roll, Max Herbrechter, Lina Rabea Mohr en Julius Jellinek.

VPRO Cinema

Juliane (Wilde) heeft een schoonheidssalon met chique klanten. Haar vriend René (Roll) is galeriehouder. Hij exposeert dure schilderijen in haar salon, die de rijke mannen van Juliane's dure dames kunnen kopen. Het gaat dus heel goed met Juliane en René, want ze hebben alles wat hun hartje begeert. Dan ontmoet Juliane de ruige timmerman Johannes (Herbrechter) en meent dat haar relatie met René een uitzichtloze sleur is geworden. Het kost haar de salon en ze krijgt later toch mot met Johannes. De aan de grond zittende Juliane heeft evenwel een lumineus commercieel idee en de kijker wordt in spanning gehouden met wie ze dat gaat delen: Johannes of René. Het ongeloofwaardige scenario voor deze onbenullige liefdesleut is van Kerstin Österlin en Jessica Schellack naar een korte boeksynopsis van Lea Wilde die zich bedient van het pseudoniem Annegrit Arens. Het camerawerk is van Axel Henschel.

credits

Regie:
Ariane Zeller
Cast:
Claudine Wilde, Michael Roll, Max Herbrechter, Lina Rabea Mohr, Julius Jellinek, Jutta Fastian, Karen Friesicke, Paul Faßnacht
Scenario:
Jessica Schellack, Kerstin Österlin
Productie:
Tanja Ziegler
Camera:
Axel Henschel
Muziek:
Kay Uwe Skerra, Gabriela Carasusan
Montage:
Melanie Werwie
Jaar:
2002
Genres:
Romantische komedie
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Aus lauter Liebe zu Dir (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer