Die Verbrechen des Professor Capellari - Nur ein Selbstmord

2002, Nikolai Müllerschön, 88 minuten

Duitsland 2002. Misdaad van Nikolai Müllerschön. Met o.a. Friedrich von Thun, Dietrich Siegl, Sissy Höfferer, Gilbert von Sohlern en Liane Forestieri.

VPRO Cinema

Capellari (Von Thun) ontdekt het lijk van een man op een afvalstortplaats. Volgens de politie is de man verdronken, hetgeen aan de Starnberger See heel goed mogelijk is. Capellari snuffelt verder en vindt twee vliegtickets naar Cuba. Het ene is op naam van het slachtoffer Kai Schmucker uitgeschreven en het andere is van een zekere Katrin Faber (Schneeberger). Capellari besluit haar met een bezoekje te vereren. Als hij haar vertelt dat Kai dood is, toont zij zich duidelijk geschokt. Capellari ontdekt echter dat zij een oudere toneelspeelster is en een strafblad heeft wegens doodslag. Vervolgens wordt hij ontvoerd door een onbekende en kordate vrouw. Later kan hij zich met hulp van Bruno Buchwald (Siegl) bevrijden. Katrin Faber blijkt met de noorderzon vertrokken te zijn en werd op haar vlucht geholpen door haar dochter Jutta (Von Kessel). Nu is het voor Karola Geissler (H[KA3]offerer) voor honderd procent zeker dat Katrin de moordenares van Schmucker is, maar Capellari vindt die redenering niet logisch. Via Schmuckers ex-vrouw stuit hij op Benzinger (Pöschl), een viskweker. Hij ontdekt dat Benzinger het slachtoffer chanteerde. Cappelari is eerder bij de juiste oplossing dan Karola en haar slaafse assistent Kreulich. Het ziet er allemaal weer prachtig uit, Von Thun is goed, maar dit speurdersavontuur van Capellari is onopwindend, al heeft Thomas O. Walendy geprobeerd de nodige dwaalsporen in zijn scenario aan te brengen. Het onberispelijke camerawerk is van Klaus Merkel.

credits

Regie:
Nikolai Müllerschön
Cast:
Friedrich von Thun, Dietrich Siegl, Sissy Höfferer, Gilbert von Sohlern, Liane Forestieri, Gisela Schneeberger, Sophie von Kessel, Hanno Pöschl, Irmhild Wagner, Veronika Fitz
Muziek:
Stephan Massimo
Jaar:
2002
Alt. titels:
Verbrechen des Professor Capellari - Nur ein Selbstmord, Die, Nur ein Selbstmord
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer