Tatort - Der Fremdwohner

2002, Peter Fratzscher, 90 minuten

Duitsland 2002. Mysterie van Peter Fratzscher. Met o.a. Miroslav Nemec, Udo Wachtveitl, Michael Fitz, August Zirner en Claudia Lössi.

VPRO Cinema

In de doodstille M[KA3]unchener Au is een afschuwelijke vrouwenmoord gebeurd. Batic (Nemec) en Leitmayr (Wachtveitl) die zich met de zaak bezighouden, hebben een veelvoud van sporen zonder houvast. Bartl (Schwaiger), de vriend van het slachtoffer, gedraagt zich zeer verdacht, vooral als hij met een valse volmacht haar bankkluis wil openen; haar voormalige werkgever, notaris Manz (Manske) die weliswaar een onkreukbare reputatie heeft, lijkt allerlei trucs uitgehaald te hebben; en de beste vriendin van het slachtoffer beweert dat ze een schim in diens woning heeft waargenomen. Als notaris Manz eveneens het slachtoffer van een moord wordt en de dader moeite gedaan heeft om het op een zelfmoord te laten lijken, weten Batic en Nemec dat het spook vaste vormen heeft aangenomen. Hun gevoel wordt nog eens versterkt als er een anoniem schrijven op hun bureau belandt, waarin iemand beweert de eerste moord gezien te hebben. Ze weten nu dat ze in een beperkte kring moeten zoeken. Het scenario van Markus Fenner zit vol met mysterieuze verwikkelingen en geeft Fitz flink de gelegenheid als Oberkommissar Carlo Menzinger breeduit aanwezig te zijn als hij druk tracht uit te oefenen op zijn ondergeschikten. Het camerawerk is van James Jacobs. Aflevering 515 is spannend. Stereo, 16:9.

credits

Regie:
Peter Fratzscher
Cast:
Miroslav Nemec, Udo Wachtveitl, Michael Fitz, August Zirner, Claudia Lössi, Barbara Philipp, Wilhelm Manske, Andreas Maria Schwaiger, Bettina Redlich, Michael Tischan, Maren Gilzer
Productie:
Silvia Koller
Camera:
James Jacobs
Jaar:
2002
Alt. titels:
Fremdwohner, Der
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Der Fremdwohner (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer