Canada/Verenigde Staten 2000. Komedie van Keith Ross Leckie. Met o.a. Geneviève Désilets, Yani Gellman, Isabella Fink, Mark Ellis en Conrad Sweatman.

VPRO Cinema

Sympathieke lerares Gabrielle Roy (D[KA1]esilets) uit het Franstalige Montreal verhuist tijdens de Grote Depressie omstreeks 1935 naar een conservatief provinciegehucht in Manitoba in het midden van Canada. Ze krijgt het moeilijk als vreemde eend in de bijt met haar `progressieve` opvattingen, een toestand die nog eens verergert als de vijftien-jarige leerling Mederic Emyard (Gellman), een fors uit de kluiten gewassen puber, verliefd wordt op haar. Gabrielle slaat zich erdoor, ondanks de problemen, met liefdevol optreden en krijgt in de finale het respect van vriend en vijand. Hoewel de personages slechts eendimensionaal zijn, kun je door de opzettelijke eenvoud gemakkelijk meeleven met dit drama, dat gesierd wordt door onberispelijk spel. Het scenario is van regisseur Leckie.

credits

Regie:
Keith Ross Leckie
Cast:
Geneviève Désilets, Yani Gellman, Isabella Fink, Mark Ellis, Conrad Sweatman, Lise Roy, Michael Moriarty, Aleks Paunovic, Genevieve Desilets
Scenario:
Keith Ross Leckie
Productie:
Phyllis Laing, Mary Young Leckie
Muziek:
Robert Carli
Jaar:
2000
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Levenservaring, Tragikomedie, Jeugdfilm, Familiefilm, Televisiefilm
Landen:
Canada, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Children of My Heart (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken