Oost Duitsland 1986. Misdaad van Hans-Werner Honert. Met o.a. Peter Borgelt, Lutz Riemann, Wolf-Dieter Lingk, Peter René Lüdicke en Frauke Poolman.

VPRO Cinema

Hauptmann Fuchs (Borgelt) en zijn trouwe vazal Oberleutnant Zimmermann (Riemann) worden met een merkwaardige zaak geconfronteerd. Een antiquair is overvallen en werd daarbij zwaar gewond. J[KA3]urgen Seidler (Lingk), de eigenaar van de motor die op de plaats van het misdrijf naast het slachtoffer werd aangetroffen, wordt gearresteerd. Hij ontkent in alle toonaarden de dader te zijn geweest. Fuchs en Zimmermann geloven J[KA3]urgen totaal niet totdat zij ontdekken dat er ook nog een zekere Peter Seidler (L[KA3]udicke) bestaat waardoor hun onderzoek in een geheel ander perspectief komt te staan. Voor het eerst is er nu een vrouwelijke officier van justitie (Koch) in het spel alsof er een eerlijk justitieel apparaat in Honeckers rijk zou bestaan. Daarvoor was het te laat, de Oostduitse kijker had allang afgehaakt en bijna niemand keek meer naar de serie. Borgelt lijkt volledig zichzelf te zijn en het is net alsof de tijd heeft stilgestaan sedert zijn opkomst als Oberleutnant in 1971. Drie jaar later zou hij ontdekken dat heel veel van zijn medeburgers anders over de zaken dachten dan hijzelf en was hij uitgerangeerd. Aflevering 105.

credits

Regie:
Hans-Werner Honert
Cast:
Peter Borgelt, Lutz Riemann, Wolf-Dieter Lingk, Peter René Lüdicke, Frauke Poolman, Cornelia Lippert-Schenk, Hannelore Koch, Fred Delmare
Jaar:
1986
Alt. titels:
Bedenkzeit
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Polizeiruf 110: Bedenkzeit (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken