Verenigde Staten 1998. Komedie van Richard LaGravenese. Met o.a. Holly Hunter, Danny DeVito, Queen Latifah, Martin Donovan en Richard Schiff.

VPRO Cinema

De veelzijdige Holly Hunter is in Living out loud even briljant als in The Piano (waarmee ze een Oscar won). Ze speelt de goed geconserveerde veertiger Judith, die kwaad is op haar rijke echtgenoot (Donovan) die haar laf heeft verlaten, en die onzeker en depressief is over haar toekomst. Judith gaat vaak naar de nachtclub waar Liz Bailey (Latifah) zingt, ontmoet de sjacheraar Pat (DeVito) die verliefd op Judith wordt, en fantaseert over ware liefde en geluk. In de woorden van scenarist en regisseur LaGravenese gaat Living out loud over 'mensen die hun plek in de wereld proberen te vinden'. LaGravenese vertelt hun verhaal op een manier die door critici vaak als 'vrouwelijk' gekenmerkt wordt. Maar Living Out Loud is zeker niet uitsluitend voor vrouwen. LaGravenese, bekend geworden als schrijver voor onder meer The Fisher King, heeft de gave te filmen alsof hij een roman schrijft, waarin fantasietjes en details misschien wel betekenisvoller zijn dan de plot. In een detailscène is, voor wie goed oplet, de puinhoop van de Bijlmerramp te zien, op Judith's tv gepresenteerd als een terroristische aanslag in Amerika.

credits

Regie:
Richard LaGravenese
Cast:
Holly Hunter, Danny DeVito, Queen Latifah, Martin Donovan, Richard Schiff, Elias Koteas, Suzanne Shepherd, Mariangela Pino, Eddie Cibrian, Tamlyn Tomita
Scenario:
Richard LaGravenese
Productie:
Danny DeVito
Camera:
John Bailey
Muziek:
George Fenton
Jaar:
1998
Genres:
Komedie, Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Levenservaring, Tragikomedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Living Out Loud (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken