Oost Duitsland 1986. Misdaad van Hans Knötzsch. Met o.a. Peter Borgelt, Jürgen Frohriep, Andreas Schmidt-Schaller, Klaus Nietz en Rolf May-Dahl.

VPRO Cinema

Hauptmann Fuchs (Borgelt), Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep), Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) en Polizeiobermeister Kubusek (Nietz) raken verwikkeld bij de frauduleuze gebroeders Dosse, Winfried (May-Dahl), Carlheinz (Junghans) en Bernd (Pucher), die een kroegje uitbaat, de `Birkensch[KA3]anke`. Als Winfried weer een van zijn fantastische ondernemingen wil doorzetten, stuit hij op tegenstand van Annemarie (Schröder), de vrouw van Carlheinz. Via haar klaren de heren van de hermandad tenslotte de zaak. Het scenario van regisseur Knötzsch is zonder opwinding en het spel van Borgelt, Frohriep en Schmidt-Schaller is inmiddels zo bekend dat bijna niemand meer geïnteresseerd was in de serie. Overigens zou Schmidt-Schaller in de reeks overleven na de Duitse hereniging van 1990. In de tweede POLIZEIRUF-aflevering ARME SCHWEINE na het ophouden van de DDR, die door omroep MDR geproduceerd werd in 1994, deed hij mee als Hauptkommissar Grawe. Aflevering 106.

credits

Regie:
Hans Knötzsch
Cast:
Peter Borgelt, Jürgen Frohriep, Andreas Schmidt-Schaller, Klaus Nietz, Rolf May-Dahl, Uta Schorn, Günter Junghans, Karin Schröder, Wilfried Pucher
Jaar:
1986
Alt. titels:
Gier
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Polizeiruf 110: Gier (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken