Polizeiruf 110: Ÿber Bande

1995, Manfred Stelzer, 90 minuten

Duitsland 1995. Misdaad van Manfred Stelzer. Met o.a. Kurt Böwe, Uwe Steimle, Steffen Schult, Arne Reckers en D.W. Bock.

VPRO Cinema

Het begint met een diefstal van twintig, toentertijd zeer dure kleurenkopieermachines. Groth (B[KA3]owe) en Hinrichs (Steimle) belanden bij hun naspeuringen in de rosse buurt in Hamburg en bevrijden een Thais meisje dat als seksslavin moest pezen. Ze bieden haar onderdak in Schwerin en halen daarmee de spot (en afgunst) van hun collega's op de hals. Natuurlijk laat de Hamburgse onderwereld het bij zo'n ontvoering niet zitten en komen afrekenen met hun 'collega's' in Schwerin. Groth en Hinrichs belanden daarbij in het kruisvuur, maar komen als de overwinnaars uit de bus. Een sfeervolle aflevering, nummer 167, met de nodige actie naar een scenario van Gerd Möbius en regisseur Stelzer. Böwe en Steimle zijn geloofwaardig als ongelijk duo dat het opneemt tegen een plaatselijke maffiaclan. Het camerawerk is van David Sláma.

credits

Regie:
Manfred Stelzer
Cast:
Kurt Böwe, Uwe Steimle, Steffen Schult, Arne Reckers, D.W. Bock, Sirimaed Link, Yasmina Ahcene-Djaballah, Frank Michael Köbe
Camera:
David Slama
Jaar:
1995
Alt. titels:
Ÿber Bande
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer