Sportarzt Conny Knipper - 1. Glühende Kohlen

1994, Kaspar Heidelbach, 90 minuten

Duitsland 1994. Drama van Kaspar Heidelbach. Met o.a. Dietmar Bär, Katja Junge, Leonard Lansik, Nicolas Brieger en Mathias Hermann.

VPRO Cinema

Conny Knipper (B[KA3]ar), orthopedist bij een kliniek voor sportziekten, neemt de pati[KA3]enten van collega Dr. Kaiser (Brieger) over. Onder hen is een kampioen hoogspringen (Thr[KA3]anhardt) en de keurturnster Angelika Anh[KA3]auser (M[KA3]atschke). Conny stelt bij Angelika een wervelafwijking vast. Hij moet haar verbieden om verder te trainen, maar stuit hierbij uiteraard op zware tegenstand van haar `begeleiders`. Hier tussendoor speelt Conny`s kommer en kwel met zijn romantische relatie met Kea Biebert (Junge). Middelmatige aflevering van een doktersserie-op-zijn-Duits, zeg maar gründlich gedocumenteerd en met overtuiging gespeeld, maar weinig spiritueel. Hoofdrol Bär zou veel bekender worden als Kommissar Freddy Schenk van de afdeling moordzaken in Keulen in de serie TATORT. Het scenario is van Klaus-Peter Wolf. Het camerawerk is van Reinhard Köcher. Kreeg drie vervolgen.

credits

Regie:
Kaspar Heidelbach
Cast:
Dietmar Bär, Katja Junge, Leonard Lansik, Nicolas Brieger, Mathias Hermann, Carlo Tränhardt, Tanja Larissa Mätschke, Irene Fischer-Probst, Barbara Fenner
Scenario:
Klaus-Peter Wolf
Camera:
Reinhard Köcher
Muziek:
Manfred Schoof
Jaar:
1994
Alt. titels:
Glühende Kohlen, 1.
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Doktersdrama
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer