Duitsland 1989. Misdaad van Ulrich Stark. Met o.a. Willy Millowitsch, Anaid Iplicijan, Dietmar Bär, Janine Münch en Heinz Schubert.

VPRO Cinema

Twee gevallen voor Klefisch (Millowitsch), de gepensioneerde commissaris uit Keuelen. Een ex-bokser, die een uitdragerij had, is vermoord en een zekere Rudi (Schubert) wordt verdacht. Rudi vraagt of `Onkel` Klefisch bij hem kan komen voordat hij de politie wat gaat zeggen. De politie gaat op zijn eis in. Ondertussen is Freya Lugones (Iplicijan) verdwenen, een aantrekkelijke vrouw van tegen de vijftig, en haar baas, een makelaar vermist een grote som gelds. Freya is meer dan een goede kennis van Klefisch, een reden te meer om ook in dit geval te duiken. Wellicht staan beide zaken met elkaar in verband. Het scenario van Hans-Werner Kettenbach biedt ons een onderhoudende misdaadgeschiedenis in het Keulse Eigelstein met een onverwoestbare Millowitsch. Bär speelt Döpper en hij zou later heel bekend worden als Kommissar Freddy Schenk van de afdeling moordzaken in Keulen in de serie TATORT.

credits

Regie:
Ulrich Stark
Cast:
Willy Millowitsch, Anaid Iplicijan, Dietmar Bär, Janine Münch, Heinz Schubert, Samy Orfgen, Hans Künster, Georg Adler, Hermann Lause, Erika Skrotzki
Jaar:
1989
Alt. titels:
Fall für Onkel, Ein
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Cop-story, Detectivefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen