Duitsland 2002. Romantiek van Olaf Götz. Met o.a. Sigmar Solbach, Ursula Buschhorn, Christine Mayn, Hans Wolf en Christina Nikola Greb.

VPRO Cinema

Na het noodlottige ongeval waarbij zijn vrouw om het leven kwam, is de bekende auteur Marcus Weinmann (Solbach) van de aardbodem verdwenen. Zelfs zijn rijke uitgever weet niet waar Marcus zich bevindt en hij zit met smart op een nieuw manuscript te wachten om het financi[KA3]ele jaar positief af te sluiten. Onderzoeksjournaliste Natalie Sommer (Buschhorn) uit Berlijn ontdekt dat Weinmann zich op een klein eiland voor de Noorse kust heeft teruggetrokken. Ze zoekt hem op voor een interview, waarmee ze een primeur zal hebben. Weinmann laat zich echter niet benaderen, maar Natalie is een goede journaliste en geeft niet op. Ze ontdekt dat bij het ongeluk nog een slachtoffer betrokken was en dat het tussen hem en de eilandbewoners niet botert. Ze confronteert Weinmann met de harde feiten om hem tot uitspraken te dwingen. Na afstoten komt het onvermijdelijke aantrekken, dat nog heel eventjes ingewikkeld gemaakt wordt door de komst van Natalie`s verloofde Michael (Puppe). Het scenario van Ulrike Münch en Hans Münch is geen hoogstandje, maar de rolverdeling doet zijn best om dit voorspelbare liefdesdrama tot amusement te maken. Het camerawerk van Gernot Köhler werd ter plekke in Noorwegen geschoten en komt als de grote winnaar van de avond uit de bus.

credits

Regie:
Olaf Götz
Cast:
Sigmar Solbach, Ursula Buschhorn, Christine Mayn, Hans Wolf, Christina Nikola Greb, Bernd Bettermann, Ole Puppe, Arthur Brauss
Muziek:
Martin Grassl
Jaar:
2002
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Liebe ist ein Roman (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken