Tatort - Reise ins Nichts

2002, Hartmut Griesmayr, 90 minuten

Duitsland 2002. Mysterie van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Jochen Senf, Gregor Weber, Dietrich Mattausch, Maria Simon en Tatjana Clasing.

VPRO Cinema

Na Horst Schimanski, is dit nu de tweede TATORT-film (als je SCHIMANSKI tot de reeks rekent) over de steeds groter wordende plaag van mensensmokkel. Ook hier is een dubieus transportbedrijf de draaischijf van deze onmenselijke, maar uiterst winstgevende handel. Palu (Senf) onderzoekt de moord op twee Afghanen, die behoorden tot een groepje vluchtelingen dat op weg was naar het beloofde land aan de overkant van Het Kanaal, Engeland, maar is gestrand in de grensstreek met Frankrijk, nabij Saarbr[KA3]ucken. Dankzij een getuige, Khandi (Vasic), krijgt hij het transportbedrijf Spedition Hallmeier in het vizier. Palu maakt zich terecht zorgen over zijn tolk Habib (Djassemi), die in een asielcentrum woont en een relatie schijnt te onderhouden met Sabine Hallmeier (Simon), de dochter van ondernemer Erwin Hallmeier (Mattausch). Dan verdwijnt trucker Kastenholz (Hoenig), die de vluchtelingen had vervoerd, en in dienst is van Hallmeier. Nu wordt er gevreesd voor het leven van Khandi, maar tijdig besluit Habib dat zijn landgenoten belangrijker zijn dan het geld en de onmenselijke druk van Hallmeier. Hoewel het scenario van Peter Zingler, Ute Geber en regisseur Griesmayr tamelijk voorspelbaar is, is de schildering van de smokkelzaak heel actueel. Senf als Palu is onverslaanbaar, voortreffelijk gesteund door Weber als Stephan; de overige rolverdeling is heel geloofwaardig. Het camerawerk is van Charlie Steinberger. Aflevering 520.

credits

Regie:
Hartmut Griesmayr
Cast:
Jochen Senf, Gregor Weber, Dietrich Mattausch, Maria Simon, Tatjana Clasing, Vespa Vasic, Alexander Djassemi, Christian Koerner, Alice Hoffmann, Thomas Goritzki, Heinz Hoenig
Scenario:
Peter Zingler
Productie:
Michael Beckert
Camera:
Charlie Steinberger
Muziek:
Frank Nimsgern
Jaar:
2002
Alt. titels:
Reise ins Nichts
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Reise ins Nichts (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer