Duitsland 1999. Mysterie van Klaus Gietinger. Met o.a. Karl-Heinz von Hassel, Günter Waidacher, Jenny Deimling, Rolf Becker en Reiner Strecker.

VPRO Cinema

Kommissar Brinkmann (Von Hassel) en zijn assistent Wegener (Waidacher) onderzoeken een dodelijk ongeluk op de achtbaan op de kermis. Ze hebben snel door dat het om een chantagezaak gaat, maar de eigenaar Sassmann (Becker) en zijn medewerker Neuner (Strecker) zeggen van niets te weten. Als ze Sassmanns concurrent Blaschek (Kraehkamp) aan de tand voelen, begrijpen Brinkmann en Wegener dat niemand wil praten. Daarom besluit Brinkmann zijn nieuwe assistente Juliane Bachmann (Deimling) undercover in het kermiswereldje te laten binnendringen. Ondertussen kondigt de afperser, ook aan Brinkmann, over te gaan tot een nieuwe actie. Het scenario van regisseur Gietinger, die zijn tweede TATORT-film draaide, bevat een klassieke race tegen de klok. Zijn film moet het vooral hebben van de milieuschildering van het kermiswereldje. Het camerawerk is van Armin Alker. Brinkmanns 22ste zaak, aflevering 410.

credits

Regie:
Klaus Gietinger
Cast:
Karl-Heinz von Hassel, Günter Waidacher, Jenny Deimling, Rolf Becker, Reiner Strecker, Heinz W. Kraehkamp, Edda Leesch, Christel Niederstenschee
Camera:
Armin Alker
Jaar:
1999
Alt. titels:
Tod fährt Achterbahn, Der
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen