Únos domu

2002, Ivan Pokorný, 103 minuten

Tsjechië 2002. Familiefilm van Ivan Pokorný en Ivan Pokorny. Met o.a. Vojtech Knotek, Barbora Hrzánová, Hana Maciuchová, Radek Holub en Marek Vasut.

VPRO Cinema

De dertien-jarige Libor (Knotek), die zijn ouders verloren heeft door een verkeersongeluk, woont bij zijn rijke oom (Vasut) en tante (Maciuchová), die hem geen liefde geven. Als hij door onverlaten wordt gekidnapt, ontsnapt hij en belandt hij door het toeval bij de onorthodoxe familie Panenka, die een warm, liefderijk gezin vormen. Ze houden Libor voor Gusta, een jongen die uit een kindertehuis is ontsnapt, en nemen hem in hun midden op alsof hij hun verloren zoon is. Nu staat Libor voor een akelig dilemma: als hij de waarheid vertelt, wordt hij misschien naar zijn oom en tante teruggestuurd en als hij het niet doet, maar ontdekt wordt, wordt hij zeker verstoten. Libor neemt een kloek besluit, want eerlijk duurt het langst. Sympathieke jeugdfilm met een eenvoudig thema geschetst tegen een onwerkelijke achtergrond. Niettemin heel onderhoudend voor jonge kijkers, die zich algauw het lot van Libor aantrekken. Het scenario is van Iva Prochazková. Het camerawerk is van Vladimír Holomek.

credits

Regie:
Ivan Pokorný, Ivan Pokorny
Cast:
Vojtech Knotek, Barbora Hrzánová, Hana Maciuchová, Radek Holub, Marek Vasut, Gast Waltzing, Pavel Landovský, Matej Nechvátal, Barbora Hrzanova, Vojtech Knotek
Scenario:
Iva Prochazková
Camera:
Vladimír Holomek
Muziek:
Martin Nemec
Jaar:
2002
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Levenservaring, Jeugdfilm
Landen:
Tsjechië


op televisie
0 uitzendingen

Únos domu (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer