Duitsland 2000. Misdaad van Jan Ruzicka. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Erika Marozsán.

VPRO Cinema

Bij een arrestatie onder leiding van K3-commissaris Pepe Kirchhoff (Pelz) wordt de vriendin van peetvader Lasse (Fa[KL29]nacht) doodgeschoten. Lasse, die zelf gearresteerd wordt, zweert zich te wreken op Kirchhoff. De Spaanse politie vraagt commissaris Carmen Esteban (Marozsan) om assistentie te verlenen bij de opsporing van een vrouwenmoordenaar, die zich in Hamburg schuil zou houden. Kirchhoff gaat Esteban van het vliegveld halen en is diep onder de indruk van zijn knappe Spaanse collega. Lasse's bedreiging is hij glad vergeten. Plotseling ontploft er een bom, die Carmen bijna het leven kost. Dan hoort hij dat Lasse ontsnapt is uit de gevangenis. Vervolgens wordt Carmen gekidnapt en de gehele afdeling komt in beweging en verklaart de Hamburgse onderwereld van Lasse de oorlog. De gebeurtenissen nemen echter een merkwaardige wending. Een van de betere afleveringen in de serie dankzij het scenario van Felix Huby, die o.a. de nodige TATORT-delen op zijn naam heeft staan. Het camerawerk is van Michael Tötter.

credits

Regie:
Jan Ruzicka
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Erika Marozsán, Paul Faßnacht, Peter Gavajda, Hans-Uwe Bauer, Fritz Karl, Jürgen Janza
Scenario:
Felix Huby
Productie:
Verena Kulenkampff
Camera:
Michael Tötter
Muziek:
Carsten Bohn
Jaar:
2000
Alt. titels:
Männer vom K3 - Blutrache, Die, Blutrache
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen