Nieuw-Zeeland/Canada 1990. Avonturenfilm van Chris Bailey. Met o.a. Martin Henderson, Rachel Crowther, Dean O'Gorman, George Buza en Andy Anderson.

VPRO Cinema

Deze film is de montage uit acht afleveringen van een halfuur van een tv-serie voor kinderen. Voor de jonge kijkers is de film als geheel boeiender dan acht keer dertig minuten. Tijdens WO II (1939-45) zien Jack (Henderson) en zijn vriendje Bobby (O'Gorman) voor de kust van Nieuw Zeeland een mysterieus, oud schip liggen. Ze vermoeden dat het om een smokkelschip met spionnen gaat. De ouderen hebben niets gezien en gehoord en verwijzen de verhalen van Jack en Bobby naar het land der fabelen. Nu moeten ze zelf op onderzoek uit omdat iedereen hun waarschuwingen in de wind slaat. Uiteraard hebben de jongens gelijk... Met hun scenario hebben Roger Simpson en Chris Hampson helden willen scheppen in de traditie van Enid Blyton The Famous Five of de Hardy Boys. Op eigentijdse wijze verwerkten ze de afkeuring van racisme in de filmreeks. De fiere hoofdrollen zijn jongens om te stelen. Het camerawerk is van Michael O'Connor.

credits

Regie:
Chris Bailey
Cast:
Martin Henderson, Rachel Crowther, Dean O'Gorman, George Buza, Andy Anderson, Roy Billing, Pete Smith, Ruth Springford, Richard Hanna, Jane Irwin, Rob Jayne, Vicky Haughton, Tony Groser, Linden Wilkinson
Productie:
Chris Bailey, Sean Ryerson, Don Reynolds, John McRae, Michael MacMillan
Camera:
Michael O'Connor
Muziek:
Wayne Laird
Jaar:
1990
Genres:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Oorlogsfilm, Familiefilm
Landen:
Nieuw-Zeeland, Canada


op televisie
0 uitzendingen

Raider of the South Seas (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken