Verenigde Staten 1995. Drama van Bruce Neibaur. Met o.a. Jonathan Hernandez, Kate Maberly, Carolyn Hurlburt, Randy King en Melissa Moor.

VPRO Cinema

De film speelt in 1965 en wordt in flashback verteld. Ira (Maberly), die eigenlijk Iris heet, is de dochter van een landbouwer, die voor de bietenoogst twee Mexicaanse gezinnen laat overkomen om te helpen. In de behoudende dorpsgemeenschap worden de donker gekleurde Mexicanen met de grootste argwaan bekeken. Iedereen weet wel iets over hen te vertellen en onjuiste vooroordelen vieren hoogtij. Iris sluit vriendschap met Oscar (Hernandez), een zoon uit een der Mexicaanse gezinnen. Samen beleven ze de nodige avonturen en halen kattenkwaad uit, terwijl Ira eerbied krijgt voor de opvattingen van vaders oogsthulpen, die net zoals zij gewone, fatsoenlijke mensen blijken te zijn. Het scenario van regisseur Neibaur is eenvoudig en gemakkelijk te volgen. De robbedoesachtige Maberly en de gedistingeerde Hernandez vertederen zondermeer de kijker. Deze film die geschikt is voor jong en oud, kan goed werk verrichten op scholen, waar na de vertoning in de klas over het onderwerp discriminatie gediscussieerd kan worden. Het camerawerk is van Matthew Williams. Een positief werk, dat op het kinderfilmfestival van Chicago door de kinderjury bekroond werd. Kwam direct op video uit.

credits

Regie:
Bruce Neibaur
Cast:
Jonathan Hernandez, Kate Maberly, Carolyn Hurlburt, Randy King, Melissa Moor, Jennifer Buckalow, Jessica Giauque, Maria Carr, Mark Hardy, Dallen Gettling, Aaron Lee Syrett
Productie:
Rick B. Larsen, Jeff T. Miller
Camera:
Matthew Williams
Muziek:
Sam Cardon
Jaar:
1995
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Levenservaring, Americana, Sociaal drama, Jeugdfilm, Familiefilm, Racisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Friendship's Field (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken