Polizeiruf 110: Das habe ich nicht gewollt

1986, Peter Hagen, 80 minuten

DDDE 1986. Misdaad van Peter Hagen. Met o.a. Lutz Riemann, Andreas Schmidt-Schaller, Marianne Wünscher, Marion van de Kamp en Gudrun Ritter.

VPRO Cinema

Zowel Klara Euler (W[KA3]unscher) als Martha Curth (Van de Kamp) zijn vrouwen van een zekere leeftijd. Martha is afkomstig uit de bourgeoisie, ze is nooit iets tekort gekomen. Ze verdient redelijk de kost als fotografe en heeft het nodige geld weggelegd. Ze is het gewend dat niemand haar tegenspreekt. Klara woont in haar huis als huishoudster. Ze is het tegenovergestelde van Martha. Bovendien wordt ze onderdrukt door Martha, die haar als voetveeg behandelt. Het komt tot een uitbarsting, die tragisch eindigt. Oberleutnant Zimmermann (Riemann), een socialistische reus, en zijn hippe ondergeschikte Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) leggen de kijker uit wat er fout is met Martha's opvattingen over de waarde van de mens en de moraal. Om Martha extra onsympathiek te maken leent ze geld aan mensen tegen een woekerrente. Foei, dat kapitalisme. De DDR-burger geloofde steeds minder in deze ethische lessen en keek daarom steeds minder, al zagen de afleveringen er rijker en minder grauw uit. Het was echter te laat. Aflevering 108.

credits

Regie:
Peter Hagen
Cast:
Lutz Riemann, Andreas Schmidt-Schaller, Marianne Wünscher, Marion van de Kamp, Gudrun Ritter, Andreas Schumann, Steffi Kühnert, Dieter Wien, Lutz Jahoda, Ilse Voigt, Marianne Wnscher
Jaar:
1986
Alt. titels:
Das habe ich nicht gewollt
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
DDDE


op televisie
0 uitzendingen

Reageer