Verenigde Staten/Frankrijk 2000. Thriller van Stephen Hopkins. Met o.a. Gene Hackman, Morgan Freeman, Monica Bellucci, Thomas Jane en Nydia Caro.

VPRO Cinema

Een machtig man (Gene Hackman) in Puerto Rico wordt door de politie (Morgan Freeman) verdacht van moord. Het was een puik idee om twee van de allerbeste bejaarde Amerikaanse acteurs tegenover elkaar te plaatsen in een kat-en-muis-spel. En ergens daartussen de Italiaanse pin-up met hersenen Monica Belucci, als verveelde echtgenote. Doch bij het aanpassen van het boek 'Brainwash' van John Wainwright sijpelde de pressurecooker-spanning weg. Zelfs Hackman en Freeman weten zich ondanks al hun ervaring geen raad met alle platitudes die doorsneden zijn met obligate beelden van een straatfestival. Under Suspicion belooft heel wat, maar levert te weinig. Die andere 'Brainwash'-verfilming, Garde à vue (1981), was beter.

credits

Regie:
Stephen Hopkins
Cast:
Gene Hackman, Morgan Freeman, Monica Bellucci, Thomas Jane, Nydia Caro, Miguel Ángel Suárez, Pablo Cunqueiro, Isabel Algaze, Jacqueline Duprey, Luis Caballero
Scenario:
W. Peter Iliff, Tom Provost
Productie:
Anne Marie Gillen, Stephen Hopkins, Lori McCreary
Camera:
Peter Levy
Muziek:
BT
Montage:
John Smith
Schrijver:
John Wainwright
Kijkwijzer:
IJD
Jaar:
2000
Genres:
Thriller, Misdaad
Landen:
Verenigde Staten, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Under Suspicion (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken