Stahlnetz - Ausgelöscht

2003, Manfred Stelzer, 90 minuten

Duitsland 2003. Misdaad van Manfred Stelzer. Met o.a. Hermann Beyer, Roman Knizka, Paul Fassnacht, Kristina van Eyck en Julia Malik.

VPRO Cinema

Kort voordat hij met pensioen gaat, moet Kriminalhauptkommissar Leo Maybach (Beyer) de dubbele moord ophelderen op Ellen en Kai Steinhoff, een moeder en een zoon uit een rijk ondernemersgeslacht. Via de oudste zoon Felix (Knizka) krijgt Maybach de gouden tip. Een zekere Bulkowski, een vriend van Kai, zou hem veel geld schuldig geweest zijn en uit wanhoop de wandaad begaan hebben. Maybachs assistent Wilpert (Fassnacht) onderwerpt hem aan een verhoor, dat tot een bekentenis leidt. Maybach kan zich in de handen wrijven dat de zaak zo snel is opgelost. Voor één keer maakt hij een uitzondering in zijn beroepsleven, omdat hij binnenkort toch met pensioen gaat en er thuis niemand op hem wacht. Hij sluit vriendschap met Felix, maar die is van korte duur als blijkt dat de zaak toch anders in elkaar zit en de bekentenis iets te snel was afgedwongen. Maybach moet nog eenmaal het masker van de politieman opzetten. Het scenario van Orkun Ertener is weinig complex, maar het bevat een realistische en geloofwaardige misdaadgesciedenis. Het spel overtuigt onder de vaardige regie van Stelzer, die al heel wat krimi's op zijn naam heeft staan. Het camerawerk is van Tomas Erhart. Stereo, 16:9.

credits

Regie:
Manfred Stelzer
Cast:
Hermann Beyer, Roman Knizka, Paul Fassnacht, Kristina van Eyck, Julia Malik, Wiebke Brardt, Ingeborg Westphal, Frank Michael Köbe
Productie:
Doris J. Heinze
Camera:
Tomas Erhart
Muziek:
Lutz Kerschowski
Jaar:
2003
Alt. titels:
Ausgelöscht
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Stahlnetz - Ausgelöscht (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer