Duitsland 2003. Mysterie van Thomas Stiller. Met o.a. Klaus J. Behrendt, Dietmar Bär, Tessa Mittelstaedt, Michael Mendl en Sabine Vitua.

VPRO Cinema

Als Freddy Schenk (B[KA3]ar) voor een kredietje in de bank staat te wachten, komt een gespannen Stefan K[KA3]uhn (Mendl) binnen. Hij is een bekend ondernemer en vraagt naar Frank Treut (Von Tempelhoff), de filiaaldirecteur die Freddy ook wilde spreken. Freddy heeft door dat er iets niet pluis is en dat K[KA3]uhn aanwijzingen krijgt om drie miljoen euro af te persen; zo niet, dan vliegt Treut de lucht in. Freddy waarschuwt discreet Max Ballauf (Behrendt) die een cordon om de bank legt, maar de gangsters buiten krijgen in de gaten dat de politie gearriveerd is. Ze besluiten korte metten te maken, want ze hebben overal springladingen in de stad aangelegd en zullen demonstreren dat ze geen tegenstand dulden. Een kiosk explodeert en een van de gangsters die binnen is, schiet Herr Treut dood. De misdadigers ontkomen met de buit, maar Freddy en Max achtervolgen onopvallend de vluchtauto, die wordt aangehouden voor een verkeerscontrole. Als ze bij de auto aankomen, hebben de schurken de benen genomen en geen spoor achtergelaten. Doch een klein detail is voor Max genoeg. Ze besluiten o.a. om Kühn eens nader onder de lope te nemen. Gaan zijn zaken wel zo voor de wind? Het scenario is van regisseur Stiller, die de rol van Förster speelt. Het camerawerk is van Peter Steuger. Conventioneel, maar spannend met de nodige actie. Aflevering 531.

credits

Regie:
Thomas Stiller
Cast:
Klaus J. Behrendt, Dietmar Bär, Tessa Mittelstaedt, Michael Mendl, Sabine Vitua, Niki von Tempelhoff, Lutz Teschner, Birol Ünel, Thomas Stiller, Mareike Fell, Joe Bausch
Scenario:
Thomas Stiller
Productie:
Anke Scheib, Katja de Bock
Camera:
Peter Steuger
Muziek:
Peter Scherer
Jaar:
2003
Alt. titels:
Schattenlos
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Schattenlos (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken