Die Männer vom K3 - Jugendliebe

2001, Guido Pieters, 90 minuten

Duitsland 2001. Misdaad van Guido Pieters. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Katja Studt.

VPRO Cinema

Het scenario van Gert Steinheimer is een aardige misdaadgeschiedenis die niet het gebruikelijke patroon volgt. Robert Schlendtrupp (Von Tempelhoff) en Sylvia (Studt) gaan met elkaar om sedert hun prille jeugd. Met zestien leerden ze elkaar beminnen en iedereen verwachtte dat ze op hun 21ste getrouwd zouden zijn. Sylvia trouwt echter met een rijke effectenmakelaar en Robert troost zich met een niet onbemiddelde weduwe. Blijkbaar zijn zij ieder hun weegs gegaan en is iedereen hun hechte band snel vergeten. Op een avond vindt Sylvia haar echtgenoot in een plas bloed achter zijn bureau. Een zaak voor K3, die ontdekt dat Sylvia's man in oplichterszaken verwikkeld zat, en meent te doen te hebben met een wraakneming door iemand die een pak geld is kwijtgeraakt. Uit pure routine trekt men ook het verleden van Sylvia na en stuit op haar relatie met Robert. Zoals de titel doet vermoeden zijn ze toch niet hun eigen gang gegaan, want oude liefde roest niet. Een plezierige aflevering met degelijk spel. Het camerawerk is van Achim Hasse.

credits

Regie:
Guido Pieters
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Katja Studt, Nicki von Tempelhoff, Gerd Schäfer, Edda Leesch, Wolf-Dietrich Sprenger, Charlotte Schwab
Productie:
Verena Kulenkampff
Camera:
Achim Hasse
Jaar:
2001
Alt. titels:
Männer vom K3 - Jugendliebe, Die, Jugendliebe
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer