Die Männer vom K3 - Auge um Auge

1991, Ulrich Stark, 90 minuten

Duitsland 1991. Misdaad van Ulrich Stark. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Karin Baal.

VPRO Cinema

Deze aflevering is eigenlijk meer de moeite waard vanwege de goed gecaste sterbezetting dan om het niet al te sterke scenario van Harald Vock. Zware misdadiger Fritz K[KA3]ufner (Krebs) werd door rechter Heinemann (Sattman) tot een lange vrijheidsstraf veroordeeld. Een moeizaam verkregen verlof dat door Heinemann werd goedgekeurd, wordt door Fritz onmiddellijk benut om te ontsnappen. Kort na de ontsnapping wordt het lijkje van de negen- jarige Ingrid Ranke gevonden en haar ouders (Von Borsody en Klau[KL29]ner) zijn vertwijfeld. De aanwijzingen, dat Fritz de dader zou kunnen zijn, stapelen zich steeds meer op. Rechter Heinemann wordt het mikpunt van de kritiek, en de afdeling K3 moet koortsachtig werken, want in de eerste 48 uur na een misdrijf is de kans om de zaak op te lossen het grootst. Ondertussen krijgen Heinemann en zijn vrouw Marion (Ziegler) alsmede het gezin K[KA3]ufner, moeder Erna (Baal) en volwassen kinderen, Rolf (Landuris) en Ruth (Petri) politiebescherming, omdat Fritz ze bedreigt en ze poogt af te persen. Is hij werkelijk zo slecht of is er nog een joker in het spel? Krebs is in ieder geval een groot plezier om te zien in zijn te kleine rol als inktzwarte schurk. De regie van Stark is degelijk.

credits

Regie:
Ulrich Stark
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Karin Baal, Diether Krebs, Peter Sattmann, Daniela Ziegler, Nina Petri, Dieter Landuris, Suzanne von Borsody, Burghart Klaußner
Jaar:
1991
Alt. titels:
Männer vom K3 - Auge um Auge, Die, Auge um Auge
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer