Aldrich Ames: Traitor Within

1998, John Mackenzie, 120 minuten

Verenigde Staten 1998. Drama van John Mackenzie. Met o.a. Timothy Hutton, Joan Plowright, C. David Johnson, Eugene Lipinski en Robert Benedetti.

VPRO Cinema

In de jaren 1990 was het schandaal voorpaginanieuws over CIA agent Aldrich Ames (Hutton), die voor twee en een half miljoen dollar geheimen in de jaren 1980 aan de Sovjets verkocht. In deze goed geregisseerde rolprent wordt uit de doeken gedaan hoe het kon gebeuren. Ames was een middelmatige medewerker van de Company, die te veel dronk en een vrouw had die te veel geld uitgaf. Special agent Jeanne Vertefeuille (Plowright) gaat onderzoeken hoe het mogelijk is, dat Ames boven zijn stand leeft en ontmaskert hem tenslotte. Het scenario van Michael Burton bevat een uitstekende karakterstudie van een gefrustreerde man die inziet hoe beperkt hij is. Hutton portretteert hem op magistrale wijze en krijgt daarbij de juiste steun van de rolverdeling. Hoewel de film aan de trage kant is, is hij zeer de moeite waard. Het camerawerk is van Walter McGill.

credits

Regie:
John Mackenzie
Cast:
Timothy Hutton, Joan Plowright, C. David Johnson, Eugene Lipinski, Robert Benedetti, Patricia Carroll Brown, Elizabeth Peña
Productie:
Robert Benedetti, Armand Leo
Camera:
Walter McGill
Muziek:
Mark Ryder
Jaar:
1998
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Spionage, Docudrama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer