Duitsland 1991. Misdaad van Gero Erhardt. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Dietmar Schönherr.

VPRO Cinema

Het scenario van Harald Vock bevat de bekende stof: is de verdachte in plaats van de dader soms het slachtoffer of geen van beiden? Vock probeert de kijker zo lang mogelijk in het ongewisse te houden, terwijl het team uit de titel verschrikkelijk zijn best doet de zaak te ontrafelen. Tijdelijk geneesheer-directeur Professor Diehl (Sch[KA3]onherr) ontslaat narcotiseur Dr. Reimann (Kukura), hetgeen hem geen vrienden onder zijn collega`s oplevert. Dan komt Hartmut Stehling (Quadflieg) die lid is van de raad van het ziekenhuisbestuur, na een ongeval voor een spoedopname en moet dringend geopereerd worden. Diehl verzorgt zelf de anesthesie, er gaat iets verkeerd en Stehling overlijdt. K3 moet nu bepalen of het een medische fout, moedwil of een goed geplande moord was, uit wraak bijvoorbeeld. Het team toont zich van zijn beste zijde en klaart deze zaak, dankzij hun goede onderlinge verstandhouding en samenwerking, in tegenstelling tot de ziekenhuisdirectie, die omringd wordt door medische geheimen en zwijgplicht.

credits

Regie:
Gero Erhardt
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Dietmar Schönherr, Christian Quadflieg, Monika Peitsch, Jörn Pleva, Martin Semmelrogge, Rosemarie Wohlbauer, Christian Wolff, Juraj Kukura
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
1991
Alt. titels:
Männer vom K3 - Narkose in Jenseits, Die, Narkose in Jenseits
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Ziekenhuisfilm, Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen