Mittendrin

2003, Marco Wilms, 80 minuten

Duitsland 2003. Documentaire van Marco Wilms. Met o.a. Christian 'Flake' Lorenz, André Greiner Pol, Jochen Sandig, Jutta Weitz en Mathias Ambellan.

VPRO Cinema

Bij het oprichten van de Berlijnse muur in 1961 werden de huizen, die in deze kunstmatige zonegrens stonden, ontruimd en dichtgemetseld. Toen de muur in 1989 was gevallen, kraakten allerlei lieden de panden. Ze hadden de wildste plannen en de grootste voornemens. Regisseur Wilms, die ook het scenario schreef, zocht vijf krakers op, en bekeek twaalf jaar later wat er van hun avonturen terecht was gekomen. Hij deed verrassende ontdekkingen want het waren mensen van het meest uiteenlopende soort, die hij ooit was tegengekomen. Hieronder bevinden zich anarchisten, sociale werkers, anti-kapitalisten, oude DDR-rockers en Ossi-punkers. Conventionele lieden waren het in ieder geval niet, maar het is interessant om te zien hoe de wijk samensmolt met de rest van de herenigde stad. Voor Berlijn-vorsers en - volgers onmisbare kost. Het camerawerk is van Alex Schneppat en regisseur Wilms. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Anders Leben.

credits

Regie:
Marco Wilms
Cast:
Christian 'Flake' Lorenz, André Greiner Pol, Jochen Sandig, Jutta Weitz, Mathias Ambellan, Andre Greiner-Pol, Christian Lorenz
Camera:
Alex Schneppat
Muziek:
Eike Hosenfeld, Moritz Denis
Jaar:
2003
Genres:
Documentaire, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Docudrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Mittendrin (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer