Duitsland/Italië/Denemarken/Noorwegen 1999. Familiefilm van Lars Hesselholdt. Met o.a. Fanny Bernth, Stefan Jürgens, Alessandro Harber, Lina Sastri en Loris Tocci.

VPRO Cinema

De negen-jarige Katja (Bernth) uit Kopenhagen houdt van vogels. Haar ouders werken allebei, waardoor Katja veelvuldig alleen is. Vriendinnen of vrienden heeft ze bijna niet. Op een stormachtige avond redt ze een valk die nog niet kan vliegen. Om voor de regen te schuilen verbergt ze zich met de vogel in een vrachtwagen. Ze heeft de vogel Klik genoemd. Ze valt in slaap en ontwaakt ruim tweeduizend kilometer verder in het zuiden van Italië. Ze weet niet waar ze is en verstaat de taal niet. Bovendien werd de vogel afgepakt door een marktkoopman om hem voor veel geld te verkopen. Ze sluit vriendschap met een groepje kinderen, die haar helpen om de valk weer te bemachtigen. Zij helpen haar ook terug te keren naar Denemarken. Een avontuurlijke jeugdfilm die ongetwijfeld door jonge toeschouwers op prijs gesteld zal worden. Volwassenen zullen de klassieke opbouw en de naïviteit van het verhaal minder naar waarde schatten. Wel levert de film zware kritiek op ouders die hun kinderen te veel aan hun lot overlaten. Regisseur Hesselholdt schreef het scenario samen met Tine Rud Mogensen en Pascal Lonhay. Het fraaie camerawerk is van Marco Pontecorvo. Meervoudig bekroond. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Lars Hesselholdt
Cast:
Fanny Bernth, Stefan Jürgens, Alessandro Harber, Lina Sastri, Loris Tocci, Raimundo Guida, Simone La Vecchia, Mirko Casaburo, Angelo Ranieri, Luca Labergo, Alessandro Haber, Fanny Bernth, Loris Tocci
Scenario:
Regisseur Hesselholdt
Productie:
Angela Arena, Marco Pugini, Ute Leonhardt
Muziek:
Gabrielle Ducros
Jaar:
1999
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland, Italië, Denemarken, Noorwegen


op televisie
0 uitzendingen

Falkenhjerte (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken