Frankrijk 2000. Komedie van Christian Gion. Met o.a. Daniel Prévost, Dominique Guillo, Sébastien Thiery, Laurent Natrella en Andrée Damant.

VPRO Cinema

Deze film, die de draak steekt met de Franse deurwaarders, bevat helaas veel te weinig substantie om leuk te zijn. Het idee was goed. Het is gebaseerd op een boek dat aan de kaak stelt wat voor grote schurken en schoften deurwaarders dikwijls kunnen zijn, door te werk te gaan als misdadigers, en oneigenlijk gebruik te maken van de wet, waarmee zij hun onkundige slachtoffers in de val lokken om ze van het laatste wat ze bezitten te beroven. Het is te lichtvaardig en te kluchtig uitgewerkt om geloofwaardig te zijn ondanks de behoorlijke spelprestaties. Grimbert (Pr[KA1]evost) is de meest gehate deurwaarder van de buurt en de zeer vindingrijke Basken Romain (Guillo), Alain (Thiery) en Philippe (Natrella) zijn hem meestal te vlug af. Soms worden ze een handje geolpen door wijkbewoners of vinden ze een maas in het net van de nieuwe Franse wetgeving (NCPP), die de schuldeisers meer ruimte biedt om de proces- en invorderingskosten te mogen verhalen op hun schuldenaars. Zelfs als karikatuur schiet de film tekort. Jammer, het had zo vermakelijk kunnen zijn, maar het scenario van regisseur Gion is gewogen en te licht bevonden, net zoals zijn film. Het camerawerk van Jean-Jacques Tarbès en de muziek van Francis Lai zijn met kennis van zaken gedaan, per saldo pure routine.

credits

Regie:
Christian Gion
Cast:
Daniel Prévost, Dominique Guillo, Sébastien Thiery, Laurent Natrella, Andrée Damant, Julie Debazac, Christian Bouillette, Nicky Marbot, Tony Gaultier, André Dupon, Jean-Pierre Bertrand, Renée Le Calm, Christian Charmetant, Géraldine Gassler, Hélène Quilez, Candide Sanchez
Scenario:
Christian Gion
Muziek:
Francis Lai
Jaar:
2000
Alt. titels:
Insaisissables, Les
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Familiefilm, Misdaadkomedie
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Les Insaisissables (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken