Das böse Mädchen

2003, Dennis Satin, 90 minuten

Duitsland 2003. Misdaad van Dennis Satin. Met o.a. Sonja Kirchberger, Gregor Bloéb, Birge Schade, Judy Winter en Hanna Herzsprung.

VPRO Cinema

Weer drie belevenissen van Kommissarin Anna G[KA3]ollner (Kirchberger) met haar assistent Tom Junker (Blo[KA1]eb) en Sabine (Schade) uit Frankfurt. Dit is de eerste van een drietal, dat in het rosse milieu van de Main-metropool speelt. Een hoertje komt om in de vlammen en haar vriendin Jule (Herzsprung) kon haar niet meer redden. Kort daarop wordt er nog een hoertje vermoord in een parkeergarage. Anna en Sabine zijn er snel achter dat Jule met de twee anderen hun klanten chanteerden met compromitterende foto`s. Zij concluderen veel te haastig dat de dames uit de weg geruimd moesten worden. Tom, die Jule ook kent, gelooft er geen snars van. Hij is van mening dat zij naar de ware dader moeten zoeken. Anna`s moeder Magdalena (Winter), die zelf afkomstig is uit het milieu en lange tijd het oudste beroep ter wereld heeft uitgeoefend, zegt dat Jule niet zuiver op de graat is. Zowel Magdalena als Tom krijgen gelijk, maar voor het zover is moeten zij de bekende race tegen de klok voeren om de ware moordenaar tijdig te ontmaskeren. Het scenario van Timo Berndt bevat een zwak plot, maar dankzij de behoorlijke cast en de geroutineerde regie is de film nog het aanzien waard.

credits

Regie:
Dennis Satin
Cast:
Sonja Kirchberger, Gregor Bloéb, Birge Schade, Judy Winter, Hanna Herzsprung, Jochen Kolenda, Rolf Kanies, Julia Beerhold
Jaar:
2003
Alt. titels:
Böse Mädchen, Das
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Das böse Mädchen (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer