Verenigde Staten 1997. Drama van Paul Schrader. Met o.a. Bridget Fonda, Christopher Walken, Skeet Urlich, Tom Arnold en Gina Gershon.

VPRO Cinema

Topverkoper Bill Hill (Walken) was ooit predikant, maar zijn kerk is failliet gegaan. Hij koestert de vrome wens om terug te keren naar de religieuze business. Hij hoort over Juvenal (Ulrich), een ex-franciskanermonnik die gods woord heeft uitgedragen in Brazili[KA3]e. Juvenal runt nu een religieus centrum in L.A., waar met aanrakingen genezingen worden verricht. Bill vraagt zijn ex-medewerkster Lynn (Fonda) hem te helpen. Ze is alcoholiste, en moet zich van haar drankzucht laten verlossen in het centrum van Juvenal, waardoor Bill een entree krijgt. Lynn ontdekt al gauw dat Juvenal inderdaad een wondergenezer is en wil niets liever dan zo vlug mogelijk door hem betast worden. Bizarre satire op religie als koopwaar. De film zit vol vreemde personages, zoals een cynische journaliste (Garofalo), een omstreden talkshow-presentatrice (Gershon), een karikaturale muziekpromotor (Marzursky) en een extreem fundamentalist (Arnold). Ze vormen een leuke mozaïek van menselijke tegenstellingen en dat maakt de film wel interessant, maar daarom toch niet helemaal geslaagd omdat Schrader te afstandelijk en te onderkoeld heeft gewerkt. Het scenario dat hij schreef is gebaseerd op een roman van Elmore Leonard en die vormt de oorsprong van de geestige, soms hilarische dialogen. Humor is trouwens niet het sterke punt van Schrader. Het camerawerk is van Ed Lachman. Dolby Stereo-Digital.

credits

Regie:
Paul Schrader
Cast:
Bridget Fonda, Christopher Walken, Skeet Urlich, Tom Arnold, Gina Gershon, Lolita Davidovich, Paul Mazursky, Janeane Garofalo, John Doe, Anthony Zerbe, Conchata Ferrell, Mason Adams, LL Cool J, Tamlyn Tomita, Don Novello, Skeet Ulrich
Productie:
Lila Cazès, Fida Attieh
Camera:
Edward Lachman
Muziek:
David Grohl
Jaar:
1997
Alt. titels:
Touch - Der Typ mit den magischen Händen
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Melodrama, Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Touch (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken