DDDE/Duitsland 1989. Misdaad van Edgar Kaufmann. Met o.a. Peter Borgelt, Andreas Schmidt-Schaller, Wolfgang Dehler, Werner Dissel en Peter Herden.

VPRO Cinema

Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag besluit Alfons Seebacher (Dissel) dat het de hoogste tijd is om de verstoorde relatie met zijn zoon Alfred (Dehler) weer te herstellen. De aanleiding is de tentoonstelling van Alfreds schilderijencollectie. Alfons` oude knarren-kameraden Dietrich Marquart (Herden) en Otto Knebel (Vogt) zullen hem daarbij een handje helpen. Ondertussen houden Hauptmann Fuchs (Borgelt) en Oberleutnant Grawe (Schmidt-Schaller) zich bezig met het vaststellen van de rechtmatige eigenaren van gestolen kunstwerken. Daarbij verifiëren zij ook Alfreds verzameling, waarover algauw verwarring onstaat: is het bezit in bruikleen of onrechtmatig eigendom? Dit leidt tot menige komische situaties. Zoals de traditie het wil, houden de heren van het bijzondere clubje opsporingsambtenaren zich bezig met allerlei vormen van misdaad, w.o. vervreemd kunstbezit. Een wat ongebruikelijke aflevering, nummer 130 in de reeks, en nauwelijks bekeken door de kijker van toen die zich afvroeg of de overvolle ambassade van de BRD in Praag wel of niet uitreisvisa kon bemachtigen voor asielzoekende DDR-burgers. Ook gonsde het van de geruchten dat de Hongaarse grenspolitie de prikkeldraadversperringen bij de Oostenrijkse grens zou openen om vakantiehoudende DDR-burgers te laten uitstromen naar West-Europa. Hauptmann Fuchs en Oberleutnant Grawe gingen onverstoorbaar door met hun werk en deden alsof er niets aan de hand was.

credits

Regie:
Edgar Kaufmann
Cast:
Peter Borgelt, Andreas Schmidt-Schaller, Wolfgang Dehler, Werner Dissel, Peter Herden, Gerhard Vogt, Justus Fritzsche, Helga Werner, Jochen Kretschmer, Heinz-Karl Konrad
Jaar:
1989
Alt. titels:
Trio zu viert
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
DDDE, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen