Verenigd Koninkrijk 2001. Thriller van Martin Hutchings. Met o.a. Trevor Eve, Susan Johnston, Holy Aird, Wil Johnson en Claire Goose.

VPRO Cinema

Annie Keel (Walter) heeft levenslang gekregen voor de moord op haar man en haar acht-jarige buurjongetje Giles. Inmiddels zijn er 25 jaar verstreken en haar advocaat probeert haar, nu ze de maximum periode gezeten heeft vrij te krijgen. Annie Keel was indertijd voorpaginanieuws en men vreest dat de publieke opinie hevig in beroering zal komen. De politie ontvangt een brief met notities die met de hand geschreven zijn en gemaakt tijdens het proces. De schrijver beweert dat Annie onschuldig veroordeeld is en dat hij over harde bewijzen beschikt. Voldoende reden voor DCI Peter Boyd (Eve) om de zaak nog eens te onderzoeken met zijn team dat bestaat uit DS Spencer Jordan (Johnson), DC Mel Silver (Goose), profiler Dr. Grace Foley (Johnston) en anatoom-patholoog Dr. Frankie Wharton (Aird). De kijker kan best bevroeden wat er aan de hand geweest zou kunnen zijn als ze gaan praten met Alex Bryson (Macaninch), Annie's inmiddels volwassen zoon, die onder een andere naam leeft. De ontleedprocedure van de politie is verpakt in een duistere misdaadgeschiedenis, waarop de Britten een patent lijken te hebben en waarvan genreliefhebbers genieten, terwijl hen soms de koude rillingen over de rug lopen. Wordt meestal in twee delen uitgezonden, aflevering drie van de eerste serie.

credits

Regie:
Martin Hutchings
Cast:
Trevor Eve, Susan Johnston, Holy Aird, Wil Johnson, Claire Goose, Harriet Walter, Rakie Ayola, Nicholas Woodeson, Anthony Valentine, Lynda Bellingham, Cal Macaninch, Robert Blythe, Janet Dale, Valerie Gogan, Nicholas Hoult, Elliott Henderson-Boyle
Productie:
Deborah Jones
Muziek:
Colin Towns
Jaar:
2001
Alt. titels:
Simple Sacrifice, A
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen