As bodas de Deus

1999, João César Monteiro, 150 minuten

Frankrijk/Portugal 1999. Komedie van João César Monteiro. Met o.a. João César Monteiro, Joana Azevedo, Rita Durão, José Airosa en Manuela De Freitas.

VPRO Cinema

Te laat, te lang, niet grappig en onerotisch na COMEDIA DE DEUS (1995). Te veel dialoog, slapstick die nergens op slaat, een ijdelheidsproject van Monteiro met zichzelf weer in de hoofdrol als Jo[KA6]ao de Deus, die van gods boodschapper in militair uniform (Cintra) een koffer vol dollars krijgt, en het mag besteden aan Elena Gombrowicz (Azevedo). Tijdens een operavoorstelling begint het voorspel en zien we de blote borsten van de rolverdeling. Daar blijft het bij. Na twintig minuten is het niet meer uit te houden en wie een uur blijft zitten, is dapper. Natuurlijk zijn er mensen die deze schepping van Monteiro als een meesterwerk beschouwen - ze zien hem als de reïncarnatie van Jacques Tati of Woody Allen, maar die zijn op de vingers van één hand na te tellen. Het scenario is van regisseur Monteiro. Het camerawerk van Mário Barroso is verschrikkelijk mooi, maar de film is daardoor toch geen bioscoopkaartje waard, maar wel onze waardering, die anders nog veel lager zou zijn uitgevallen.

credits

Regie:
João César Monteiro
Cast:
João César Monteiro, Joana Azevedo, Rita Durão, José Airosa, Manuela De Freitas, Luis Miguel Cintra, Ana Velazquez, Jean Douchet, Fernando Heitor, João Listz, José Mora Ramos, Rita Durao
Scenario:
João César Monteiro
Productie:
Paulo Branco
Camera:
Mário Barroso
Geluid:
Jean-François Auger
Art direction:
Silvia Grabowsky, Alfredo Furiga
Montage:
Joaquim Pinto
Jaar:
1999
Alt. titels:
Bodas de Deus, As, Dar Novos Mundos ao Mundo, Joana de Deus
Genres:
Komedie, Experimenteel
Trefwoorden:
Tragikomedie, Experimentele film
Landen:
Frankrijk, Portugal


op televisie
0 uitzendingen

As bodas de Deus (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer